Sosyal Medya

Coğrafyamız

Ä°ÅŸgal Rejimi FilistinÂ’deki Ä°slami Hareketlere Yasak!

Filistinlilerin ağızlarını kapatmak için baskılarını sürdüren İşgal Rejimi Filistin’deki İslami Hareket'i Kanunla Yasaklamaya Hazırlanıyor



Siyonist iÅŸgal rejiminin önde gelen gazetelerinden Yediot Aharanot bugün verdiÄŸi haberde, Siyonist iÅŸgal rejimi parlamentosu Knesset’e 1948 yılında iÅŸgal edilen Filistin topraklarındaki Ä°slamî Hareket’in iÅŸgal rejimince takip edilip kovalanan bir hareket konumuna düÅŸürülmesi için öneri sunulduÄŸunu yazdı.

Gazete verdiÄŸi haberin devamında, önerinin Siyonist DışiÅŸleri Bakanı Avigdor Lieberman’ın onay ve talimatıyla aşırı saÄŸcı vekiller tarafından verildiÄŸini belirtti.

Öneriyi savunan Siyonist vekiller gerekçelerine deÄŸinerek, “Bölgemizde radikal Ä°slam’ın yayıldığına ÅŸahit oluyoruz. Ä°slamî Hareket’in kuzey kesimi Ä°srail’e karşı ülkedeki demokratik ortamı kullanarak tavrını sürdürüyor. Hamas ile iliÅŸkiler kuran hareket buradaki Araplar arasında kargaÅŸa meydana gelmesine neden oluyor. Daha da kötüsü hareketin bunu yaparken Ä°srail’in kurum ve kuruluÅŸlarını kullanmasıdır” dedi.

Hareketin ve harekete liderlik edenlerin Siyonist lider ve cemaatlerin Mescidi Aksa’yı kirletmelerine karşı durması, bu konuda iÅŸgal rejiminin kirli çamaşırlarını deÅŸifre etmesi baÅŸta Siyonist BaÅŸbakan Netanyahu, DışiÅŸleri Bakanı Lieberman ve diÄŸer Siyonistlerin tepkisine, hareketin kanun dışı ilan edilmesi çaÄŸrıları yapmalarına neden oluyor.

Ä°ÅŸgalcilerin harekete karşı bu kadar hırçın davranmalarına neden olan diÄŸer bir husus da, iÅŸgal rejiminin Mescidi Aksa ile ilgili kirli pazarlık ve önerisini reddetmesidir. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.